Warning: Undefined variable $short_url in /customers/7/0/9/brockerhealth.nl/httpd.www/inc_functions.php on line 864 Hoe veel Discipline heb jij? - Bröcker Health

Inloggen

Inloggen voor leden van Bröcker Health en voor het bekijken van online videocursussen.


info@brockerhealth.nl
Brocker Health
Brocker Health
Brocker Health

Hoe veel Discipline heb jij?

Hoe veel Discipline heb jij?

Ik heb lang gezocht naar wat discipline inhoud voor mij. Ik ben tot de volgende conclusie gekomen.  

‘’Discipline is doen wat je zou moeten doen op de beste mogelijke manier, op de tijd dat het er toe doet’’  

Discipline is meer dan alleen doen wat je zou moeten doen. Het gaat ook om het moment waarop je iets zou moeten doen. Iedereen kan zich wel iets bedenken wat je uitstelt op dit moment. Een e-mail terug sturen, dat boek lezen, een stukje hardlopen, gezonder eten. Vaak stellen we dingen uit omdat we wachten op het juiste moment. Realiteit leert ons dat het nooit het juiste moment is. Daarom daag ik je uit: Ga nou eens doen wat je steeds maar hebt uitgesteld. Doe dat vandaag nog en zie welke voordelen dit heeft voor jou!  

Voordelen van discipline.  

Het dagelijks afronden van taken geeft veel voldoening. Discipline geeft je een bepaalde structuur. Het zorgt er voor dat je taken sneller en beter doet. Hierdoor heb je meer tijd en focus voor andere taken. Ook helpt het jou je doel te bereiken.  

De sleutel tot succes: ‘’een paar simpele disciplines dagelijks beoefend’’  

Daarmee wil ik zeggen dat je succes kan behalen, door dagelijks te doen wat je moet doen. Hierdoor groei je, leer je en bereik je. 

Goede en slechte discipline.  

Iedereen heeft discipline. Soms doen we alleen de verkeerde dingen. Denk maar aan iets wat je dagelijks doet, heeft dit een positief of negatief effect over 5 jaar?  

Feit is dat we liever kiezen voor de makkelijke weg op dit moment, ook al is deze nadelig op de lange termijn, dan dat we nu iets ‘negatiefs’ doen, met een positieve uitkomst op de lange termijn. Denk maar aan sporten of voeding. Het is makkelijker om dagelijks te kiezen voor ongezonde voeding en weinig beweging, met mogelijke ongewenste effecten op de langere termijn, dan dagelijks te kiezen voor gezonde voeding en een half uur bewegen per dag, met op de langere termijn een positieve uitwerking. Hiermee wil ik niet zeggen dat gezonde voeding en dagelijks bewegen iets ‘negatiefs’ is, maar wel veel discipline vergt.  

Hoe krijg je discipline ?  

Als we het hebben over discipline denk we vaak aan het leger. Een kleine fout kan onschuldige mensen het leven kosten. Logisch dat zij een strakke discipline hanteren. 

Nu zien we in het leger vaak dat een drill instructor de discipline in de studenten ramt. Letterlijk schreeuwt en taken 100x over laat doen tot het goed is. Nu is dit eén manier maar er zijn er natuurlijk meer. Zo begint discipline met eigenwaarde of verantwoordelijkheid. Misschien zelfs het weerstaan van verleidingen. Er is een mooie opdracht waardoor je direct discipline ervaart.: ‘’Laat alles beter achter dan je het aantrof.’’ Dit doe je om een bijdrage te leveren. Maar belangrijker, om een bijdrage te leveren aan jezelf, waarmee je direct een bijdrage levert aan je eigen waarden. Daarmee leg je jouw persoonlijke lat hoger.  

Doe het nu mentaliteit.  

Creëer de doe het nu mentaliteit. Door dingen uit te stellen, word de drempel steeds hoger om datgene te gaan doen. Door hetgeen direct uit te voeren, heb je meer focus voor andere zaken.  

Probeer zoveel mogelijk direct te doen. Hierdoor kan je in een korte tijd een hoop bereiken.  

Discipline the key to success.  

Het hart van discipline is toewijding. Dit omdat je achter het doel staat wat bereikt moet worden. Je zal kosten wat het kost je doel gaan halen.  

Mensen met een hoge vorm van zelf discipline bereiken meer in hun leven. Hebben vaak een duidelijk doel/missie in hun leven. Dit staat nauw met elkaar in verbinding. Zo ontwikkelen mensen met een duidelijk doel/missie een hoge vorm van zelf discipline. Dit omdat ze kosten wat kost hun doel willen halen.  

 

Dennis Bröcker  

 


Terug naar Blog

Referenties (41)Referentie inzenden? "Ik volg de groepslessen bij Bröcker Health naast mijn Krav Maga lessen en ze hebben mijn conditie en kracht een enorme boost gegeven. Dennis heeft veel kennis en is erg goed in motiveren van mensen waardoor ik elke keer weer een met een uitgeput maar voldaan gevoel naar huis toe ga. "
Beoordeling Beoordeling Beoordeling Beoordeling Beoordeling
Benjamin, 6 december 2017
Sociale Media Volg Brocker Health op Sociale Media. Aanmelden voor nieuwsbrief

Bekijk onze beoordelingen

SBB
Kidsproof
Jeugdfonds Sport en Cultuur
FMS
NL Actief
Spieren voor Spieren
Spieren voor Spieren
KMG