Menu
info@brockerhealth.nl
Brocker Health
Brocker Health
Brocker Health
Brocker Health

Functional Movement Screen

Functional Movement Screen

De FMS Screen is het startpunt. Tijdens deze screen kijken we naar jouw bewegingspatronen.

De screen bestaat uit 7 oefeningen:

  1. Deep squat
  2. Hurdle step
  3. Inline lunge
  4. Schoulder mobility
  5. Active straight-leg raise
  6. Trunk stability puch up
  7. Rotary stability

Bij elke oefening kan je een score halen tussen de 0 en 3. De maximale score is dus 21. Dit is overgens niet het doel. 14 (semetrise 2) is goed en dus goed genoeg om veder te trainen.

Als aanvuling op de FMS hebben we ook de MFMS. Deze screening valt onder de FMS screen, maar is bedoeld voor mensen die minder mobiel zijn. Ook is er de mogelijkheid om tijdens de FMS screen nog een stapje veder te gaan met de MCS. Met deze screen testen we ondere andere jouw stabiliteit en coördinatie.

Mocht je pijn ondervinden tijdens een oefening, dan score je op die oefening 0 punten en raden we je de SFMA aan (of we verwijzen je door naar een specialist).

Kom je goed door de screening en score je een semerice 2 (of hoger) en wil je verder worden uitgedaagd, dan kun je de FCS doen.

Ik wil een FMS Screening

Referenties (10)Referentie inzenden? "Dennis Bröcker is een vakman. Ik volg bij hem de kettlebell trainingen. Bij onjuist gebruik van een kettlebell loop je grote kans op blessures. Dennis leert je de juiste technieken aan en verfijnt ze iedere les. Hij heeft oog voor detail en ziet meteen wat goed gaat en wat beter moet. Daarnaast pusht hij je het uiterste uit jezelf te halen. Hierdoor voel ik me fit en sterk. Bovenal is Dennis een uitermate vriendelijke en betrokken trainer die zijn vakmanschap combineert met de nodige humor. Ik beveel hem van harte aan.   "
Beoordeling Beoordeling Beoordeling Beoordeling Beoordeling
Romhild 7 April 2018
Bröcker Health Dennis Bröcker
06 14 17 15 15
info@brockerhealth.nl

Gym XL
Schiermonnikooghof 21
3826 DK Amersfoort
Sociale Media Volg Brocker Health op Sociale Media. Aanmelden voor nieuwsbrief