Warning: Undefined variable $short_url in /customers/7/0/9/brockerhealth.nl/httpd.www/inc_functions.php on line 864 Doelen stellen - Bröcker Health

Inloggen

Inloggen voor leden van Bröcker Health en voor het bekijken van online videocursussen.


info@brockerhealth.nl
Brocker Health
Brocker Health
Brocker Health

Doelen stellen

Doelen stellen

Ik heb doelen in 2 categorieën geplaatst  

• Korte termijn doelen  

• Lange termijn doelen  

Korte termijn doelen zijn doelen die je dezelfde dag , week of maand stelt. Kleine doelen die haalbaar zijn. Houd ook juist deze doelen bij en vink ze af als je ze hebt gehaald.  

Lange termijn doelen zijn je dromen. Waar wil ik naar toe, waar wil ik zijn over 10 jaar 20 jaar? Het is belangrijk om te blijven dromen.  

Je kan je doelen onder verdelen in de volgende categorieën.  

1. Financieel 

2. Materieel  

3. Persoonlijke ontwikkeling  

Uit eindelijk zou je voor elke categorie een kort en een lange termijn doel moeten hebben. Doelen moeten uitdagen en ontwikkeling stimuleren. Doelen moeten buiten je comfortzone liggen. Verder is het erg belangrijk om na het stellen van een persoonlijk doel, een plan te maken over hoe je het doel gaat bereiken.  

‘’Alleen een doel stellen is dromen, het plannen er te komen maakt het realiteit’’ 

Plan je doel  

Hier gaat het vaak mis. We bedenken wat we willen, maar vergeten de weg er naartoe. En zouden we hier al aan denken, dan vergeten we ons voor te bereiden op momenten dat het moeilijk wordt. Bijvoorbeeld dat je tijdens je dieet op een verjaardag komt. Door je van te voren te bedenken wat je op die momenten het beste kunt doen, kun je op deze momenten de juiste beslissing nemen. Wel is het erg belangrijk dat je een beetje geniet op de weg naar je doel toe. Vaak zijn we zo gefocust op het resultaat, dat je vergeet te genieten van de weg die je aflegt. Zorg dat je in je plan een goede voorbereiding hebt. Dus ook wat je doet op momenten dat het even wat minder gaat. Of op momenten dat het resultaat niet naar verwachting is.  

Maak je doel specifiek  

Maak je doel zo specifiek mogelijk. Hoe concreter je je doel maakt, hoe beter je hersenen in staat zijn je er naar toe te brengen. Daarnaast is het goed om alle mogelijke steunpunten weg te gooien. Dit klinkt drastisch, maar als je weet dat je ergens op terug kunt vallen, zal je dit hoogst waarschijnlijk ook doen. Voorbeeld: mensen op een onbewoond eiland hebben een drive en overlevingsdrang op het moment dat er geen reddingsboten meer zijn. Dit zal mega ongemakkelijk zijn en voelen. Goed zo! Door buiten je comfortzone te zijn, groeien we. Wat heel goed werk is het opschrijven van je doelen. Dit laat zien dat je serieus bent ervoor te gaan. Ook maak je het meteen realistisch voor je zelf.  

Waarom doelen belangrijk zijn. 

Doelen drijven je ,ze bewegen je in de richting die voor jou belangrijk is. Zo kan je door een doel over 5 jaar zijn waar jij wilt. Dus wil je over 5 jaar zijn waar jij wilt zijn, zorg dan dat je werkt aan jouw doelen en niet aan die van iemand anders.  

Maak je doel meetbaar  

Meet niet alleen het begin en het einde maar meet ook de weg er naartoe. Zo zie je wat je vooruitgang. Maak het meetbaar, kijk naar je vooruitgang. Ook door het meetbaar maken van je doel weet je wanneer je die behaalt hebt.  

Een doel zonder resultaat 

Stel een doel niet om het behalen van het resultaat, maar om wie je wordt op de weg er naartoe. Voorbeeld: zo kan je in korte termijn top fit worden maar als je verder geen fit persoon bent geworden op de weg er naartoe, zal je niet lang fit blijven.  

Vier resultaten  

Dit is misschien wel het leukste onderdeel. Vier je succes! Op momenten dat je jezelf echt hebt overtroffen en je jouw gestelde doelen hebt behaald, vier deze dan op een manier die jij leuk vindt. Buiten dat dit gigantisch motiveert houdt dit je ook hongerig naar meer. Vier de momenten dat jij echt trots op jezelf bent.  

Opsomming  

• Stel een doel  

• Maak je doel zo specifiek mogelijk  

• Plan je weg er naar toe  

• Verwijder steunpalen  

• Meet je vooruitgang en stuur bij  

• Vier resultaten  

En, vergeet niet te genieten van de weg!  

Dennis Bröcker  


Terug naar Blog

Referenties (42)Referentie inzenden? "Ik volg de groepslessen bij Bröcker Health naast mijn Krav Maga lessen en ze hebben mijn conditie en kracht een enorme boost gegeven. Dennis heeft veel kennis en is erg goed in motiveren van mensen waardoor ik elke keer weer een met een uitgeput maar voldaan gevoel naar huis toe ga. "
Beoordeling Beoordeling Beoordeling Beoordeling Beoordeling
Benjamin, 6 december 2017
Sociale Media Volg Brocker Health op Sociale Media. Aanmelden voor nieuwsbrief

Bekijk onze beoordelingen

SBB
Kidsproof
Jeugdfonds Sport en Cultuur
FMS
NL Actief
Spieren voor Spieren
Spieren voor Spieren
KMG